شاید همه ما این تصور را داشته باشیم که روزی برای خود شرکتی ثبت نموده و کار خود را راه اندازی نماییم و کسب و کاری مستقل داشته باشیم. یکی از کارهایی که می بایست بعد از ثبت رسمی شرکت انجام داد تشکیل پرونده مالیاتی می باشد. از آنجایی که بسیاری از مدیران کسب و کارها با این معقوله آشنایی زیادی ندارند تصمیم داریم تا در این مقاله در رابطه با پرونده مالیاتی و شرایط تشکیل آن در سازمان امور مالیاتی با شما بازدید کنندگان گرامی صبحت نموده و اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
شرایط اولیه تشکیل پرونده مالیاتی
یکی از اصلی ترین شرایط تشکیل پرونده مالیاتی آن است که مدیر کسب و کار تازه تاسیس می بایست نهایتا ظرف دو ماه از تاسیس شرکت نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود در سازمان امور مالیاتی اقدام نماید و حق التمبر (مالیات) سرمایه را پرداخت نماید.
تشکیل پرونده مالیاتی به چه معنا و مفهومی است
یکی از عمده سوالاتی که بسیاری از مدیران کسب و کار ها از کارشناسان مالیاتی الو مالیات دارند این است که به چه دلیلی می بایست نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی نزد سازمان امور مالیاتی اقدام نمود؟ در پاسخ به این سوال می توان اینطور گفت که تشکیل پرونده مالیاتی در سازمان امور مالیاتی به معنای آن است که شما به این سازمان اعلام می نمایید که شرکت شما تاسیس و آماده انجام فعالیت های اقتصادی می باشد که می بایست نسبت به پرداخت انواع مالیاتهایی که در زمره مشمولین آن قرار میگیرد را پرداخت نماید.
عدم تشکیل پرونده مالیاتی و جرایم مربوط به آن
گاهی برخی از مدیران کسب و کارهای تازه کار به دلیل عدم آشنایی با قوانین و یا فراموش کاری و پشت گوش اندازی های پیاپی در موعد مقرر نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام ننموده که همین امر سبب می شود تا طبق قانون مالیاتی رایج کشور جریمه ای معادل دو برابر مبلغ اولیه برای آنان در نظر گرفته شود. به زبانی دیگر میتوان اینطور گفت که در صورتی که شرکتی نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود بی تفاوت بوده باشد و حف التمبر دارایی را پرداخت ننماید به جای ۲ در هزار، معادل ۶ در هزار سرمایه ثبت شده باید پرداخت نماید.
قوانین جدید مربوط به تشکیل پرونده مالیاتی
با توجه به قوانین جدید مالیاتی اداره کل مالیات بر درآمد پس از اینکه شما نسبت به تکمیل و تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام نمودید جهت ارائه مفاصا حساب مالیاتی از اداره کل مالیات ارزش افزوده نیز استعلام های لازمه انجام می شود. بر همین اساس لازم است تا نسبت به تشکیل پرونده ای جداگانه در اداره کل مالیات بر ارزش افزوده نیز اقدام نمایید که فرایند ثبت نامی آن با ثبت نام پرونده مالیاتی متفاوت است.
مراحل تشکیل پرونده مالیاتی
برای اینکه بتوانید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام نمایید لازم است تا به نزدیک ترین اداره امور مالیاتی مراجعه نمایید. با توجه به سالها تجربه ما در این زمینه توصیه میکنیم قبل از اقدام برای تشکیل پرونده خود نسبت به استعلام کد پستی دقیق خود از اداره پست اقدام نمایید زیرا در صورت صحیح نبودن کد پستی برای درخواست کد اقتصادی به مشکل خواهید خورد.
مدارک لازم جهت تشکیل پرونده مالیاتی
-اصل و تصوير اساسنامه شرکت
-اصل و تصوير آگهی تاسیس
-اصل و كپی روزنامه رسمی
-اصل و تصوير شرکت نامه
-اصل و تصوير تقاضا نامه و يا اظهارنامه ثبت شرکتها
-اصل و تصوير آگهی تغییرات
-اصل و تصوير شناسنامه(صفحه اول) اعضای هیات مدیره
-اصل و تصوير کارت ملی کلیه اعضای هیات مدیره
-تصوير فیش تلفن محل شرکت
-تصوير سند مالکیت یا اجاره نامه محضری به نام شرکت
-اصل گواهی امضای صاحبان امضای مجاز تائید شده در دفترخانه اسناد رسمی
-تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت (دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی)
-اصل فیش واریز دو در هزار مبلغ سرمایه اولیه شرکت در بانک ملی
-اصل و تصوير سند مالكيت (در صورتيكه به نام شركت باشد.) يا قرارداد اجاره (۲ نسخه)
-معرفي نامه كتبي از شركت به انضمام فهرست حقوق يا گواهي واحد مالياتي / وكالتنامه به نام شركت
-اصل و تصوير كارت بازرگاني (در صورت دارا بودن)
-اصل و تصوير مجوز تاسيس كارگاه يا كارخانه (در صورت دارا بودن(
-اصل و تصوير پروانه بهره برداري (در موردن معادن پروانه بهره برداري يا قرارداد استخراج) در صورت دارا بودن
نکات مربوط به تشکیل پرونده مالیاتی
نکته ۱: همواره به این نکته توجه داشته باشید که می بایست در قسمت مشخصات مستاجر قرارداد اجاره نام اشخاص حقوقی آورده شود و چنانچه شخصی حقیقی به نمایندگی شخص حقوقی نسبت به تنظیم قرارداد اجاره اقدام نمود میبایست در متن قرارداد و یاا در نامه ای جداگانه این مورد به ثبت برسد.
نکته ۲: توجه داشته باشید که حتی در صورتی که شرکت شما فعالیت اقتصادی انجام نداده است نیز می بایست نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی برای آن اقدام نمایید و برای اعلام عدم فعالیت و عدم پرداخت مالیات از طریق آن اقدام نمایید تا مشمول جرایم مالیاتی نشوید.
نکته ۳: نکته دیگری که می بایست آنرا در نظر داشته باشید آن است که استفاده از آدرس های غیر واقعی برای مکان شرکت امکان پذیر نبوده در صورت محرز شدن جعلی بودن آدرس اعلام شده از سوی شما پرونده مالیاتی شما تشکیل نخواهد شد زیرا صحت تمامی آدرس ها بررسی شده و مامورین مالیاتی به این آدرس ها که در روزنامه رسمی شرکت نیز قید شده اند به طور دوره ای سر خواهند زد.
صفر تا صد امور مالیاتی با الو مالیات
الو مالیات به عنوان یکی از برترین شرکت های فعال در زمینه انجام کلیه امور مالیاتی در کنار شما خواهد بود تا با انجام دادن تمامی امور مالیاتی کسب و کارتان باری را از روی دوشتان برداشته و در سریع ترین زمان نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و ارائه گزارش های مختلف به سازمان امور مالیاتی مانند ارزش افزوده ؛ حقوق ؛ و همچنین معاملات فصلی کسب و کار شما به این سازمان اقدام خواهد نمود. در صورتی که تمایل دارید تا امور مالیاتی خود را به الو مالیات بسپارید می توانید با شماره های موجود بروی سایت تماس گرفته تا ضمن بهره مندی از مشاوره مالیاتی بتوانید از شرایط انجام امور مالیاتی از صفر تا صد نیز اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
[kkstarratings]