چند سالی است که در ایران به مبحث مالیات و پرداخت آن به روش ها و شیوه های مختلف اهمیتی دوچندان داده شده است و دولت تلاش میکند تا با ارائه آموزش های لازم به روش های مختلف تمامی اقشار جامعه را به تکمیل اظهارنامه و پرداخت مالیات خود مجاب نماید از این رو تیم الو مالیات نیز تلاش می کند تا با ارائه مشاوره های لازم در زمینه اظهارنامه و مالیات های گوناگون به صاحبین مشاغل در پیشبرد این هدف نقش خود را به خوبی ایفا نماید از این رو در این بخش از وب سایت الو مالیات تلاش داریم تا شما را با مفهوم اظهارنامه مالیاتی و شرایط آن آشنا نماییم پس تا انتها با ما همراه باشید.
شیوه محاسبه مالیات و نکات مربوط به اظهارنامه
با توجه به قانون مالیات های مستقیم، مالیات در ایران به دو صورت علی الراس و خوداظهاری از مودیان مالیاتی دریافت می شود. در شیوه مالیات علی الراس مامورین اداره مالیات نسبت به بررسی شواهد و مدارک مربوط به هر یک از کسب و کار ها و معاملات صورت گرفته توسط آنها می پردازند و در نهایت با توجه به دستاورد هایی که از اطلاعات موجود به دست آورده اند نسبت به تعیین میزان مالیات برای مودی مالیاتی اقدام می کنند.
در روش خوداظهاری، مودی مالیاتی خود با توجه به اطلاعاتی که از فعالیت کسب و کار خود دارد نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه مربوطه اقدام می نماید. در صورت ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط مودی مالیاتی، او خود اعلام می دارد که در سال مالی گذشته چه فعالیت هایی را انجام داده، چقدر سود و یا زیان دیده است و در نهایت با بررسی های صورت گرفته نسبت به تعیین مالیات باتوجه به اظهارنامه مالیاتی ارسالی توسط مودی مالیاتی اقدام می شود.
سوالاتی که در ادامه به آنها در رابطه با اظهارنامه مالیاتی پاسخ خواهیم داد
مطمئنا برای بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی برخی اصطلاحات و تعریفات موجود در قانون مالیات های مستقیم نامشخص و شاید گیج کننده باشد. این در حالی است که الو مالیات در کنار شما خواهد بود تا با ارائه مشاوره مالیاتی به شما عزیزان در زمینه های مختلف مالیات راهنمایی های لازمه را به شما ارائه نماید.
در ادامه به چندین پرسشی که ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد پاسخ خواهیم داد از جمله اینکه سال مالیاتی چیست؟ و یا اینکه چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی خواهند بود؟ همچنین به بررسی مبحث تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی نیز خواهیم پرداخت و در انتها در رابطه با اینکه در صورت عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی و یا عدم ارسال آن به سازمان امور مالیاتی چه خواهد شد نیز اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند؟
با توجه به اینکه لیست کسانی که در زمره تنظیم کنندگان اظهارنامه مالیاتی در ماده یک قانون مالیات های مستقیم آمده است ارائه این لیست به دلیل طولانی بودن آن توسط الومالیات امکان پذیر نبوده و در صورتی که مایلید تا از لیست تمامی کسب و کار هایی که ملزم به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند مطلع شوید می توانید به بند یک قانون مالیات های مستقیم مراجعه نمایید. به طور خلاصه می توان گفت که تمامی اشخصا حقیقی و حقوقی که در ماده یک قانون مالیات های مستقیم به آن اشاره شده است ملزم به ارائه اظهارنامه مربوط به کسب و کار خود بوده و تخطی از آن موجب اعمال جریمه هایی برای کسب و کار آنها خواهد شد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی
تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی زمان مشخصی دارد که توسط سازمان امور مالیاتی در قانون مالیات های مستقیم تمامی تاریخ های در نظر گرفته شده قید شده است و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست ظرف مدت زمان مشخص نسبت به پر کردن اظهارنامه مالیاتی مربوط به کسب و کار خود و تسلیم نمودن آن به اداره امور مالیاتی محل اقامت یا اداره امور مالیاتی محل وقوع دفتر شخص حقوقی اقدام نمایند.
توجه داشته باشید که هر مودی مالیاتی تا ۳۱ تیر هر سال فرصت دارد تا نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی و همچنین فیش واریز مالیات خود اقدام نماید. با توجه به پیش روی دولت به سمت دولت الکترونیک از سال ۹۱ تمامی مراحل تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی به همراه پرداخت مالیات کسب و کارها به صورت اینترنتی بوده و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اداره های مربوطه نخواهد بود.
برای پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی ۲۶ جدول زیر باید تکمیل گردد
جدول ١: پرداختهای مربوط به این اظهارنامه
جدول ٢: اطلاعات مجوزهای تأسیس و بهرهبرداری
جدول ٣: اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل
جدول ۴: فهرست دفاتر رسمی ثبت شده
جدول ۵: جزییات پذیرش بورس سهام
جدول ۶:درآمدهایی که مالیات آنها قبلا به صورت مقطوع پرداخت شده است
جدول ٧: درآمدهای معاف
جدول ٨: استهلاک زیان سنواتی
جدول ٩: معافیتها و بخشودگیهای مالیاتی
جدول ١٠: توسعه، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و معدنی (مادهی ١٣٨ ق.م.م.)
جدول ١١: معافیتها و بخشودگیهای درآمد حاصل از فعالیتهای خارج از کشور (کسر از مالیات مقرر) تبصرهی مادهی ١٨٠
جدول ١٢: فعالیتهای حاصل از توافقنامههای مالیاتی موضوع مادهی ١۶٨ ق.م.م.
جدول ١٣: ثبت کمکهای مالی پرداختی
جدول ١۴: ترازنامه
جدول ١۵: صورت سود و زیان
جدول ١۶: گردش حساب سود (زیان) انباشته
جدول ١٧: موجودی مواد و کالا
جدول ١٨: سرمایه
جدول ١٩: انواع محصولات اصلی به ترتیب بیشترین فروش
جدول ٢٠: بهای تمام شدهی کالای فروش رفته
جدول ٢١: بهای تمام شدهی کار انجام شده پیمانکاری/ خدمات
جدول ٢٢: تعداد کارکنان
جدول ٢٣: درآمد ناخالص پیمانکاری/ ارائهی خدمت
جدول ٢۴: فهرست صادرات و مابازاءِ دریافتی
جدول ٢۵: اطلاعات مالک/ مالکین
جدول ٢۶: اطلاعات سرمایهگذاری خارجی
در صورتی که تمامی جداول شرح داده شده در بالا را به صورت واقعی و منطبق با مدارک ارسالی به سازمان امور مالیاتی پر نموده باشید اظهارنامه ارسالی شما ملاک تصمیم گیری برای تعیین مالیات شما خواهد بود و می توانید مالیات پیش بینی شده خود را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایید.
الو مالیات در این مسیر یاری گر شما خواهد بود
الو مالیات به عنوان مرجعی در رابطه با تکمیل و ارسال انواع اظهارنامه در کنار شما خواهد بود تا با تکمیل جز به جز و دقیق تمامی جداول مربوط به فرم اظهارنامه مالیاتی بتوانید مالیات عادلانه را مطابق با میزان فعالیت و سود وکسب و کار خود پرداخت نمایید. از این رو در صورتی که مایلید تا کلیه امور مربوط به تنظیم و ارسال اظهارنامه خود را به الو مالیات بسپارید کافی است با شماره ۰۹۱۲۰۸۰۳۷۳۱ تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما در کمترین زمان نسبت به بررسی اطلاعات مربوط به کسب و کار شما اقدام نمایند.
[kkstarratings]